Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Talán a DXN sikereit látva, vagy más okból, de az elmúlt években több ganodermakávés cég is megjelent az MLM piacon, de nem MLM cégek is vannak akik ganodermakávét, vagy legalábbis ahhoz has - MLM magazin
részletek »

Ganodermakávés MLM cégek

MLM Magazin! Mit, miért, hogyan, merre? Kérdések amelyek a legtöbb emberben felmerülnek amikor eldönti, hogy hálózatépítéssel próbálkozik és MLM network marketing munkával épít magának passzív jövedelem termelő vállalkozást! Ebben próbálunk segíteni!
MLM magazin
Itt vagy: MLM magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Ganodermakávés MLM cégek
Ganodermakávés MLM cégek
Ganoderma kávé
Talán a DXN sikereit látva, vagy más okból, de az elmúlt években több ganodermakávés cég is megjelent az MLM piacon, de nem MLM cégek is vannak akik ganodermakávét, vagy legalábbis ahhoz hasonlót kezdtek el forgalmazni. Voltak akik megszűntek, akik újraéledtek, akik az egyetlen és igazinak, mások a legjobbnak, a legjobban fizetőknek tartják magukat. Mielőtt valaki a hitelkártyájához nyúlna, és olyan összegeket költene el egy cég kezdőcsomagjára, amit később megbánna, érdemes egy kicsit beleolvasni ebbe az írásba, és utána járni egyes kijelentéseknek, cégeknek, történeteknek.
A Hagyományos Kínai Gyógyászatban évezredek óta megkülönböztetett tisztelet övezi a lingzhi-t.
Már a legelső kínai gyógyszerkönyvben, Shennong gyógynövénykönyvében is a legmagasabb minőségű gyógyszerek közt szerepel, melyek még huzamosabb ideig történő fogyasztás esetén sem okoznak mérgezést és nincs semmilyen káros mellékhatásuk. Ugyanebben a műben 6 színváltozatát írják le, melyekről mára kiderült, hogy külön gombafajok. A vörös színű lingzhi-t a pecsétviaszgombával (Ganoderma lucidum) azonosították, mely javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megőrizzük egészségünket, és hosszú életet élhessünk. A vadon növő Ganoderma nagyon ritka és nehéz begyűjteni. Ha valaki véletlenül rá is bukkan egy-egy példányra, a gomba hatóanyag tartalma legtöbbször már közel sem optimális, emiatt hatása nehezen kiszámítható. Mivel a vadon növő példányok gyűjtése esetleges, így az ebből készült termékek minőségének standardizálása szinte lehetetlen.
1970-ben a Kiotói Egyetem Élelmiszertudományi Kutató Intézetének egyik technikusa, Dr. Yukio Naoi sikeresen alkalmazta a spóraszétválasztó termesztési módszert a Ganoderma termesztésére. A módszert 1975-ben vezették be Ázsiában. Mivel a klíma és a talaj rendkívül kedvező, ez az eljárás mára széles körben elterjedt. A ganoderma kutatások rendkívül kiterjedtek, és nagyon sok cég foglalkozik a termesztéssel és forgalmazással. Vannak akik hagyományos értékesítéssel vannak akik MLM formában terjesztik a termékeket.

Az interneten található források alapján, néhány fontos információt gyűjtöttem össze, hogy legyen támpontja mindenkinek , aki ganodermás céget, ganodermakávés MLM céget akar választani!
A DXN sikere - az első sikeres kávés MLM volt a térségben- meghozta a kedvet más cégeknek is , hogy Magyarországra jöjjenek, vagy bővítsék kínálatukat a kávéval. Így a ganodermakávés cégek mellett, elindult a Sisel cég is aminek van kávéja, a Javita kávé ami fogyasztó hatásúnak hívja a kávéját, és most a parfümös FM Group cég is megjelent az Aurile kávéval ami állítólag plusz hasznos anyagokat tartalmaz. Minden cégnek vannak és lehetnek előnyei, természetesen én a saját cégemnél ismerem ezeket, így persze arról írok legtöbbet.

A legnagyobb ganoderma ültetvényekkel a DXN rendelkezik Malajziában, ahol mind a napsütéses órák száma, a napsütés szöge, a páratartalom és egyéb klíma tényezők a legoptimálisabbak mind a ganoderma, mind a spirulina, vagy noni termesztésére, amikkel szintén foglalkozik a DXN.
A DXN-t - a világhírű Indiai Institute of Technology-n diplomázott - Dato'dr. Lim Siow Jin alapította 1993-ban. Szenvedélyes érdeklődése a gombaemberi egészségére gyakorolt jótékony hatása iránt elvezette őt a ganoderma gomba csodálatos világába. Kutatási eredményei elindították azon az úton,hogy a gyógynövények királyának tartott ganoderma - vagy más néven Lingzhi -gomba, gyógyító tulajdonságait az emberek egészségmegőrzésének szolgálatába állítsa.
Ganoderma termesztéssel foglalkozó cég több száz is van csak Malaysiában is, de a nagyüzemi termelést, és a hatóanyag-kivonás szabadalmaztatott technológiáját Dr. Lim dolgozta ki és valósította meg, s az ő keze alatt lett a DXN a világ legnagyobb ganoderma termelő vállalata, Malaysia legnagyobb MLM exportőre, és a világ 28. legnagyobb MLM cége 2012-re!

Az 1993-ban indult kutatókból és hálózatépítőkből álló csapatból, 1995-ben vált ki az a néhány ember akik később megalapították a Gano Excel céget, ami szintén nagyra nőtt, és szintén azt hirdeti, - TERMÉSZETESEN HAMISAN - hogy ők a legnagyobb ganoderma termelő cég a világon.

Üzletileg és az online jelenlétet figyelve úgy tűnik, hogy a DXN inkább az ázsiai térségben, míg a Gano Excel az Amerikai kontinensen tölt be vezető szerepet.

2003-ban Bernie Chua részt vett a Gano Excel üzlet fellendítésében vezetőként. Azonban 2008 szeptemberében már elhagyta azt és Shane Moranddal és más nagy vezetőkkel megalapította az Organo Gold nevű szintén ganodermás MLM céget, aminek vezetésében és filozófiájában, már sokkal nagyobb teret kaptak nem ázsiai vezetők is, és az ázsiai gondolkodásmód és üzletvitel helyet, sokkal nagyobb teret kapott az amerikai hozzáállás és üzleti szemlélet és a pénz és siker orientált szemlélet, aminek van jó és van rossz oldala is!

http://www.organogoldrush.org/organo-gold-news/organo-gold-vs-gano-excel/

A marketing terv bináris lett, ami jól tud hatni az emberek azon gyengeségére miszerint félnek a vesztességtől, illetve vágynak a gazdagságra! Ezért könnyen behálózhatók ilyen hamis ígéretekkel mint - csak 2 embert kell hoznod, az egész rendszer alád épül a szponzorod alattad fog építkezni ezért fontos, hogy időben lépj be, esetleg vegyél meg 3-7 pozíciót és a legnagyobb kezdőcsomagot! Az emberek pedig megijednek, nehogy elveszítsenek valami nagy belépőt, akit a szponzor alájuk rakna ezért feladják kételyeiket és józan eszüket és könnyebben belépnek, mintha csak az egészségük felé érzett felelősségről, megelőzésről, ganoterápiáról, saját munkára épülő szélesség építésről lenne szó! Mint érezhető ebben az esetben már nem a termék a fontos, hanem az ígért gazdagság, a túlcsordulás ígérete, vagyis az hogy a szponzor már maga alá nem tud rakni, ezért TE alád fog építkezni! Elfedve azt az igazságot, hogy ő csak egy lábadat építi, és ha te nem építed a másikat, akkor semmi pénzt nem kapsz bármekkora is alattad a hosszú lábon a forgalom!

Az Organo Gold vezetők magas jutalékát nagy mértékben köszönhetik a beépített kényszereknek, amik hatására a tagoknak, akkor is vásárolniuk kell, amikor még sok sok doboz kávé ott van eladatlanul a kamrájukban! Ugyanis minden hónapban levonnak a bankkártyájukról automatikusan kb 112 dollárt autoship néven. Aki nem fizeti ki előre a következő havi autoshipjét, az a következő hónapban nem lesz jutalékjogosult! S ilyenkor jön a kapzsiságra és félelemre ható szöveg, hogy mi lesz ha pont a következő hónapban lép be a következő gyémántod, arany csomaggal és te nem kapsz utána semmit!
Ettől való félelemből sokan újra és újra befizetik a pénzt, és csak gyűl a kávé a kamrában, mindaddig amíg nem győz a józan ész és nem hagyják abba! A marketingterv egyértelműen a több százezres Gold kezdőcsomaggal belépésre ösztönöz, és a hálózatépítők fókusza is ezen van. Viszont mivel óriási a lemorzsolódás, és akik csalódnak azok abba is hagyják a termékvásárlást, így állandóan újabb és újabb embereket kell találni, akik fogékonyak a gyors meggazdagodás ígéretére,pótolva a megüresedett helyeket. A kávé magas ára miatt, komoly csak a termékek miatt csatlakozó törzsvásárlói réteg minimális, ha nincs üzlet, nem jön be a meggazdagodás, akkor kevesen hajlandóak ennyi pénzt adni egy kávéért!
Az Organo Gold nem rendelkezik saját farmmal, így termékei Kína egyik legjelentősebb ganodermás cégétől a Xianzhilou-tól származnak a velük való együtt működés alapján. Ezt bizonyítják ezek a cikkek is amiket érdemes áttanulmányozni.

http://organogoldestafaenbolivia.wordpress.com/2012/01/10/pruebas-de-que-organo-gold-revende-el-ganoderma-de-la-empresa-china-xianzhilou/

Holton Buggs és más vezetők múltjával is foglalkoznak egyes oldalak, azt állítva, hogy ő és többen más erősen piramisjátékosnak nevezett cégektől jöttek át, és ez kérdéseket vet fel:

http://organogoldestafaenbolivia.wordpress.com/2012/02/02/ogestafa/
http://www.estafasmlm.com/mlm-general/organo-gold-estafa-mlm/

Az Organo Gold előszeretettel tartja magát a legjobb bio ganoderma termékek forgalmazójának, azt állítva, hogy a fán, hosszú érlelési szakasszal termesztett ganoderma a bio, és ez több mint 47%-al több hatóanyagot tartalmaz. Külsős, objektív szakértők szerint, viszont a termesztési mód, nem befolyásolja hatóanyag tartalmat, sőt a mesterséges faforgácsos gyorsított termesztés alatt még jobban elősegíthető a tápanyag tartalom növekedése. Mind a két eljárás elfogadott, és jó, nincs jelentősen értékelhető előnye egyiknek se a másikkal szemben!
Ez csupán egy jó marketing fogás amivel mások felé emelhetik magukat, kihangsúlyozva,
hogy ők a legjobbak a piacon. S bár a Xianzhilou termékei nagyon jók, halal és kóser minősítéssel is rendelkeznek, nem támasztható alá, hogy ennyivel több hatóanyagot tartalmaznának.

A Sereni Gy Jay Noland vezetésével szintén bináris rendszerrel 2010 áprilisában -ban indult az USA-ban és szintén már sok országban elérhető, bár a szállítás és infrastruktúra még csak most kezd kiépülni, még nem gördülékeny. Jay Noland volt a mentora az OG 2 csúcskereső vezetőjének és ő is jelen volt a Gano Excel majd az OG alapításánál, alapító tag volt.

http://mlmbloggerguy.blogspot.hu/2012/05/organo-gold-vs-serenigy.html

Jay Noland, valami csúnya vita miatt úgy döntött, hogy saját ganodermás MLM céget alapít, ez lett a Sereni Gy.
Az elmúlt évben internetes pletykák szerint valamivel vádolták Nolandot, és a vezetés is más kezekbe került. Ekkor állt le a magyarországi terjeszkedés is, pedig 2 híres magyar MLM vezető belekezdett az üzlet népszerűsítésébe itthon is! Jelenleg a honlapjukon ismét ő szerepel vezetőként, de többet innen távolról nem tudunk, magyar üzletépítésről nincs hírünk.

http://www.serenigy.com/hu/a-ceg/a-vezetseg


A DXN-re rákeresve, sehol semmi negatívumot nem lehet találni, se a termékekről, se az üzleti rendszerről és ez jó.
Ez annak is köszönhető, hogy a DXN nem alkalmaz mókusvakítást, nincsenek beépített teljesítmény kényszerek, nem használ manipulatív eszközöket a tag toborzásra így nem kerülnek ki a rendszerből MLM sérültek, csalódott emberek, akik aztán kígyót békát mondanának a cégre. A DXN-nél ha nem megy az üzlet, a legtöbb ember akkor is tag marad, és fogyasztja a kedvenc kávéját!
Szubjektív véleményem, hogy a DXN és a Gano Excel sokkal nagyobb hangsúlyt tesz a termékekre, és a gyógyításra míg az Organo Gold és a Sereni Gy sokkal inkább a pénzről a meggazdagodás oldaláról közelíti meg az MLM-et!

Hirdetés


A DXN sokkal nagyobb hangsúlyt tesz arra, hogy termékei minél olcsóbbak, elérhetőbbek legyenek mindenki számára, így például egyszerűbb csomagolást alkalmaz, míg az Organo Gold és a Sereni Gy nagy hangsúlyt tesz az exluzív megjelenésre, csomagolásra s emiatt és a sajátos marketingterv miatt a termékek ára néhol a duplája mint a DXN hasonló termékeié!
Ezen a 3 cégen kívül még vannak Amerikában más ganodermakávés MLM cégek is mint például a Healthy Coffe vagy a Ganolife!

Ahogy az Adidas és a Nike és sok más sport márka jól megfér egymás mellett a piacon, így a ganoderma kávés cégek is mind kiváló termékeket adnak fogyasztóik kezébe!
Az, hogy például Magyarországon melyik céghez csatlakozik az ember, mindenki maga dönti el a saját szempontjai alapján. Ez lehet a szponzor személye, a cég iránti bizalom, a termékek ára, az üzletépítést segítő eszközök stb!

Mivel én a DXN hálózatát építem, ezért ennek előnyeit ismerem és képviselem a többiekről nem mondok véleményt!

A DXN előnyei Magyarországon:

http://dxnonlineteam.info/

A DXN, malajziai központjából irányítva sikeresen megvalósítja a One Dragon, One World One Market and One Mind koncepciót. A DXN a gomba termesztésétől, feldolgozástól, egészen a fogyasztók felé irányuló marketing tevékenységig a teljes folyamatot felügyeli. A DXN világszínvonalú vezetési rendszere, kutatási és fejlesztési tevékenysége és csúcsminőségű termékei garantálják a DXN vállalat és munkatársainak sikerességét.

A DXN a világ direkt értékesítő vállalatai közül az előkelő 28. helyet foglalja el. A DXN ganoderma ültetvény számos különleges és fontos jellemvonással büszkélkedik a csúcsminőségű ganoderma termesztésben.

A DXN ganoderma ültetvénye 70 hektáros területen fekszik. Ez a legnagyobb ültetvény Malajziában, és a legelső, amelyik megkapta a MS ISO 14001:2004 tanúsítványt a Lloyd's Minőségbiztosítótól 2000 júliusában. Ez a tanúsítvány is biztosítja, hogy az összes ganoderma művelési folyamat megfelel a MS ISO 14001:2004 szabványnak, és kielégít minden, a Környezetvédelmi Minisztérium által támasztott követelményt.
- 2007 novemberében a Mezőgazdasági Minisztérium akkreditálta a DXN Lingzhi ültetvényt a Malajziai Biotervbe, ami azt jelenti, hogy megfelel az MS1529:2001 szabványnak és az Okleveles Bioültetvény követelményeinek is.
Ezek a szabványok az egész világon elismertek, magasabb rendűek mint a csak Amerikában elnyert elismerések, minősítések.
A DXN termékei 100%-ban szerves ganodermát tartalmaznak, és a bio követelmények a víztől a táptalajig és trágyázásig mindenre kiterjednek.
A DXN gyógyszerészeti gyár 34.000 négyzetméteren terül el és világszínvonalú berendezésekkel szerelték fel. Ez az első ganoderma feldolgozógyár Malajziában ami megkapta a TGA (Gyógyhatású Termékek Nyilvántartásba Vétele) oklevelét az Ausztrál Egészségügyi Minisztériumtól és a Lloyd's Minőségbiztosítótól megkapta a MS ISO 9001 2000 oklevelet 1999 szeptemberétől.A legelsők között kapta meg a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat) oklevelet a Maláj Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Gyógyszerészeti Hivatalától.
- A két DXN kávé feldolgozó gyár a 42.000 négyzetméteres beépített területtel és világszínvonalú létesítményekkel ahol étel és italtermékeket állítanak elő.
- A kutatás és fejlesztés a DXN küldetése, hogy biztosítsa a csúcsminőségű termékek gyártását. Ez a DXN közös erőfeszítése a kutatás fejlesztésében oda vezetett, hogy a vállalat termékei megfelelnek a legmagasabb nemzetközi szabványnak és annyira természetes eredetűek amennyire csak lehetnek.
- DXN Holding Bhd. Laboratórium Osztálya 2006. július 17-én megkapta a MS ISO/IEC 17025 Akkreditációs Oklevelet a műszaki megfeleléséért,meghatározott műveleti hatóköréért és a laboratórium minőség kezelőrendszerének működéséért.

A DXN üzleti lehetőség mellett sok dolog szól:
- Elsősorban nem a gyors meggazdagodás a fő üzenet, így a marketingterv és az indulás nem a nagy értékű kezdőcsomagokra és nem nagy összegű elvárt havi forgalmakra épít. A cég fő üzenete, hogy mindenkit felnőtt emberként kezel, és nincsenek ezért beépített kényszerek, kötelező elvárások, bárki belekezdhet egyszeri 5000Ft-os regisztrációs díj befizetésével és egy termék megvásárlásával!
A DXN-nek talán ez az egyetlen hibája, hogy nagyon ügyel arra, hogy senkit se érjen semmilyen veszteség, senki se érezze magát becsapva, ne költekezze túl magát. Ezért a marketingjében kerül minden mókusvakítást, az emberek pszichéjére ható befolyásolási trükköket lezárási technikákat. Nincsenek beépített kényszerek, vásárlási , forgalom elvárások, és nem a minél több százezres kezdőcsomagokkal indítás a cél.

Ezek miatt viszont sokan félreértik az üzletépítést, és azt gondolják beregisztrálnak egy kávéval, rendelnek egy weblapot és már be is indul a pénzgyár! Pedig az, hogy nincs külső kényszer, elvárás még nem jelenti azt, hogy nem is kell magunkkal szemben támasztani ilyeneket!! Egyértelmű, hogy a DXN-ben is csak az keres pénzt, aki azt vállalkozásnak veszi, minden terméket kipróbál, rendszeres fogyaszt belőlük, és tart egy készletet, amiből tudja megkínálni a jelöltjeit. A DXN -ben is lehet nagyon sok pénzt keresni, de természetesen ahhoz egy belső kényszer motiváció kell, amit a kényelmi zónához ragaszkodás könnyen lenyom!

- A DXN vezetése mindenki számára elérhető, Budapesten van a központi iroda, és több vidéki nagyvárosban vannak service centerek lerakatok, ahol ingyen - szállítási költség nélkül - lehet átvenni a termékeket!
- Jelenleg a legnagyobb termékválasztékot biztosítja a konkurenciához képest. Az alap ganoderma kapszulák, kávék tea és kakaó mellett - ami a többieknél is van - a DXN bőséges választékot kínál más gyógygombákból pld Cordyceps, oroszlánsörénygomba, illetve Spirulina és Noni is van a választékban. Emellett a kozmetikai és higiéniai paletta is széleskörű aloés és ganodermás alkotórészekkel.
- Mivel a teljes termelés, termesztés, feldolgozás, csomagolás, kutatás, szállítás a cég kezében van, nincs külső beszállító, ezért a legjobb árakon is tud dolgozni a cég! Mivel a DXN fogyasztói hálózat elsődlegesen a stabil állandóan növekvő forgalomra épít, ezért előbbre való szempont, hogy sokan tudják havonta megvenni a termékeket, mint az, hogy az üzlet építők mennyit keresnek! A DXN nem a gyors meggazdagodás üzlete, hanem a kiszámítható stabil növekvő fogyasztói hálózat és az egyre növekvő passzív jövedelem forrás a jellemző rá! Az emberek nem azért veszik a termékeket mert az a jutalékfelvétel feltétele, elvárás és üzleti érdekük, hanem azért mert szeretik, és akkor is megvennék ha ennyiért üzletben árulnák, az üzleti lehetőség nélkül!
- A DXN európai szervezete vezetése olyan professzionális online eszközöket ad ingyenesen a tagok számára már 13 nyelven amivel az egész világon tudják építeni hálózatukat akár otthonról a számítógép mellett!
- A DXN családias jellege, rendezvényei egyediek, sokkal több bennük az emberi családias elem, mint a marketingfogások, az amerikás show jelleg, adrenalin színt növelő pár napig tartó külső motiválás, felpörgetés!
- A DXN-hez ezért nagyon sok olyan ember csatlakozott és csatlakozik akik más MLM-re sohase voltak nyitottak, és akiket nem elsősorban a pénz érdekel, akiket nem fog meg az, hogy ők is milliomosok lehetnek, de szívesen vesznek részt a terjesztésben, és abban, hogy másoknak segítsenek az egészséges életmódban esetleg a gyógyulásban illetve szívesen vesznek részt rendezvényeken, baráti összejöveteleken.
Összességében a DXN egy mindenki által egyszerűen elindítható vállalkozás, óriási online támogatással, nagyszerű szponzorokkal és verhetetlen árú és minőségű termékekkel!
Akinek pedig más a véleménye azok számára ott van a többi cég lehetőségként!

Az Organo Gold termékek árai nehezen megtalálhatóak még jelenleg az interneten így csak a kevés meglévő forrásra hivatkozhatunk, ami szerint például:
Black Coffee 7500Ft Gourmet Latte 7500Ft Gourmet Cafe Mocha 8700Ft stb...
Jelenleg Magyarországon csak a forró italaik kaphatóak, a kávé kakaó és tea.

A Sereni Gy még csak most lesz 2 éves cég az USA - ban, elosztó raktárja Londonban van árai hasonlóan drágák mint az OG-nél. Jelenleg még nem ismertek csak az amerikai árak dollárban.
A Gano Excel termékek árai még nehezebben megtalálhatóak online, de úgy tudjuk azok a DXN -éhez hasonlóak.

A DXN saját Magyarországi lerakatokkal rendelkezik, Budapesti központi irodával, munkatársakkal, és kiszolgálással! Több nagy városban vannak service centerek ahol személyesen így szállítási költség nélkül átvehetőek a termékek! A DXN több mint 40 termékkel van jelen Magyarországon, így a forró italok mellett, sok fajta ganoderma termék is van kapszula vagy por formában. Emellett Spirulina, noni, cordyceps, oroszlánsörénygomba termékek, kozmetikai és higiéniai termékek is bőségesen szerepelnek a palettán!

A DXN termékek árai minden céges webáruházban megtalálhatóak, lásd:
DXN Black Coffee 3425Ft 3 in 1 3545Ft Mochacsino 4450Ft ...stb
A termékek már aznap helyben megvásárolhatóak sok helyen, vagy utalás esetén már másnap kiszállítják a Magyarországi irodából, lerakatokból!
A cégeknél a dobozok tartalma nagyjából azonos, a szinte egyforma gramm mennyiség van vagy 20 vagy 30 tasakra szétosztva!
Mindenki döntse el hogy melyik céget, termékeket és üzleti lehetőséget választja !
DXN vagy Organo Gold , Gano Excel, Sereni Gy, vagy a Healthy Coffee vagy Ganolife?
Ha a DXN-t választja, keressen meg bizalommal a legjobb árakért, és a legjobb üzleti lehetőségért, szponzor vonalért!
http://wellnesskavehaz.hu
Mókusvakítás helyett őszinte beszéddel is el lehet érni a csúcsra!
Kócsó László 5 év alatt a DXN cégnél leggyorsabban érte el a legmagasabb CA szintet. S mindezt úgy, hogy állítása szerint sose tartott hagyományos termékbemutatókat, nem csinált hideg hívásokat stb. Az online hálózatépítés az ő sikerének a titka!
Ganoderma kávé Ganoderma kávé
Kávés MLM a DXN Kávés MLM a DXN
DXN DXN
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - dxn,organo gold,sereni gy,FM kávé,Gano Excel, ganodermakávé,kávés mlm,OG kávé,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-12-17 07:24:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü