Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A legtöbb MLM után érdeklődő, amikor összehasonlítja a különféle jutalékrendszereket, nem csinál mást, mint összeadja a különféle szintekre kifizethető százalékokat, és azt gondolja, hogy amelyiknél - MLM magazin
részletek »

Melyik a legjobb MLM jutalékrendszer, hol fizetnek legtöbbet?

MLM Magazin! Mit, miért, hogyan, merre? Kérdések amelyek a legtöbb emberben felmerülnek amikor eldönti, hogy hálózatépítéssel próbálkozik és MLM network marketing munkával épít magának passzív jövedelem termelő vállalkozást! Ebben próbálunk segíteni!
MLM magazin
Itt vagy: MLM magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Melyik a legjobb MLM jutalékrendszer, hol fizetnek legtöbbet?
Melyik a legjobb MLM jutalékrendszer, hol fizetnek legtöbbet?
Számolj utána!
A legtöbb MLM után érdeklődő, amikor összehasonlítja a különféle jutalékrendszereket, nem csinál mást, mint összeadja a különféle szintekre kifizethető százalékokat, és azt gondolja, hogy amelyiknél ez az összeg a nagyobb, az a legjobb. Ez azonban ritkán bizonyul helyesnek. Valójában sem a kifizetésre kerülő százalékok összege, sem a jutalékszintek száma, de még a jutalékrendszerek típusa (leszakadásos, unilevel, bináris és mátrix) sem játszik ebben döntő szerepet.

Ha ezt a kérdést egy tágabb értelemben véve megvizsgáljuk, egyszerűen megállapíthatjuk, hogy ha a jutalékrendszer gépezetek 90 %-ába ugyanazt az értékesítési volument táplálnánk be, végtermékként nagyjából azonos mennyiségű jutalék keletkezne bennük. A legtöbb esetben minden jutalékként és prémiumként összesen kifizethető egy dollárból 45 cent plusz-mínusz 5 százalék kerül kifizetésre. (Len Clements)

Ha ez igaz, akkor mi az, amire érdemes odafigyelni?


Van két olyan tényező, ami a legnagyobb hatással van arra, hogy a gyakorlatban (nyugodtan elfelejthetjük az elméleteket, amelyek papíron hibátlanul működnek) melyik jutalékrendszer gépezet állítja elő a lehető legnagyobb jutalékokat.

1.) Az első - és a legfontosabb - az, hogy mennyi az ÉRTÉKESÍTÉSI VOLUMEN (az eladott termékek és szolgáltatások értéke), ami belekerül a gépezetbe. Ha például egy jutalékrendszer 10 mélységben szintenként 10 %-ot fizet de senki sem hajlandó vásárolni a termékekből, akkor jutalékként semmi sem kerül kifizetésre. Az értékesítési volumen képezi az üzemanyagot a jutalékrendszert megtestesítő gépezet számára. Ha nincs üzemanyag, akkor jutalék kifizetés sincsen!

Az elsődleges tényező egy MLM vállalkozás jövedelemtermelő képességének meghatározásánál a termékválaszték értékesítési volumenképző ereje. (Len Clements)

2.) A második megvizsgálandó szempont a kifizetés SÚLYOZÁSA. Ez alatt azt kell érteni, hogy miként és kinek kerülnek kifizetésre a jutalékok a Marketing Terv különféle szintjein.

Nézzünk most erre egy példát. Tegyük fel hogy két (2) 10.000 termékforgalmazóval rendelkező MLM vállalatnál 100 millió forint kerül jutalékként kiosztásra, a következő módon: Az egyik esetben az öt (5) legkiválóbb termékforgalmazónk fejenként 5 millió forintot adnak oda, valamint az őket követő tíz (10) legjobb ember közül pedig, mindegyiknek 2,5 milliót osztanak ki (ezt a módszert nevezik vezetőkre súlyozó jutalékrendszernek).

A másik MLM vállalatnál fejenként egyformán 10.000 forintot kap a termékforgalmazók fele, vagyis 5.000 személy (ezt a módszert munkatársakra súlyozó jutalékrendszernek nevezik).

Annak ellenére, hogy mindkét MLM vállalatnál ugyanaz az összeg (100 millió forint 50 %-a, vagyis 50 millió forint) kerül kifizetésre, az alapelvek teljesen különböznek egymástól (a példa szándékosan lett ennyire szélsőséges módon megfogalmazva).

forrás: Kajárik Béla

Nézzük mit jelent ez a gyakorlatban, az elmúlt 10 év példáit alapul véve.


Van egy oldal - ami szinte biztos, pénzért ír cikkeket közöl - gyakran hoz le ilyen legjobban kereső MLM vezető listákat. Az egy dolog, hogy, mennyire lehet ez hiteles, és tényeken alapuló, mert nem hiszem, hogy a nagy MLM vezetők zöme, egy ilyen oldal szerkesztőjének mutogatná a jutalék csekkjét, de az feltűnő, hogy szinte évente hatalmasat változik a lista, mintha egyes cégeket azzal akarnának népszerűsíteni, hogy az ő vezetőik vannak az első helyeken. Emlékszem, még amikor az a lista keringett az interneten, hogy a Monavie csúcskeresői vezetik a listát. Aztán volt amikor talán a Sitetalk volt a soros nagymenő, majd jött az Organo Gold csapat akik 5 helyet is vittek az első 10-ből! Érdekes módon, ha összeadtuk az ott megjelenített keresetüket, a cég hivatalos forgalmával, kiderült, hogy többet kerestek öten, mint a cég éves forgalma. Ma már az első helyről a 79 helyre szorult az úriember, és egy másik cég vezetői foglalnak el az első 10-ből 6 helyet. Nem kérdőjelezem meg, elhiszem, de nem is tulajdonítok neki jelentőséget.

A lényeg tehát az, hogy minden tisztességes valódi MLM cég, ha termékekről van szó, nagyjából hasonlóan fizet, mert mindenhol vannak előállítási, kutatási, marketing költségek, és általában a cég a bevétel felét tudja szétosztani, a másik fele kell ahhoz, hogy kutatások legyenek, tudjanak fejleszteni, hogy mindig a legjobb minőséget adják, kell ahhoz, hogy a termékeket előállítsák, igényesen csomagolják, és kell a cég fenntartásához, az alkalmazottak fizetésére, marketing anyagok készítésére!

Ha ezeket háttérbe szorítják, csakhogy a legtöbb jutalékot tudják fizetni, hamar visszaüthet, mert a minőség romlása a forgalom csökkenésével járhat, hisz vacak terméket csak addig lehet reklámozni ajánlani amíg az emberek rá nem jönnek, hogy nem ér semmit a termék, sőt van amikor már árt.

Volt bőven olyan eset, hogy túl ígérte magát a cég, s mikor az emberek teljesítettek és elértek bizonyos szinteket, nem tudták nekik kifizetni a marketing terv szerint járó jutalékokat.
S ha ilyenkor módosítani kezd a cég, az legtöbbször bukással, összezsugorodással jár. Úgy tudom az egyik video emailes cég és a blog írásos cégnél is ilyen dolgok is játszottak a visszaesésben. Egy vezető se tűri, ha a teljesített kiírás után nem kapja meg az ígért jutalékot!

Ezért mondtam az elején, nem az a fontos, hol mennyit ígérnek, hanem az hogy tud-e forgalmat generálni az ember, eladható-e a termék, és stabil-e a cég, hogy tudjon fizetni!
Jól hangzik persze a 100%-os visszaosztás, de azért jól titkolták, hogy ahhoz, hogy 100%-ban megkapd az új belépő befizetését, neked is havi díjat kell fizetni, tehát már nem igaz, hogy 100%-ban ingyen minden a tiéd!

Nagyon népszerűek a bináris MLM rendszerek, ahol a legfontosabb mozgatórúgó, beugrató elem, a túlcsordulás ígérete, vagyis hogy a szponzor - mivel csak két láb van - alád fogja rakni az embereket akiket behoz, így látszólag, munka nélkül kezd gyarapodni a hálózatod, és ez sikerélményt ad! Arról persze gyakran csak a befizetett belépés után kerül szó, hogy csak annyi pénzt tudsz kivenni a rendszerből, ezek után az ajándék emberek után amennyit te hozol raksz be a másik lábon! Vagyis ha te nem tudsz embereket beléptetni a másik lábon, akkor semmit se érsz a szponzorod túlcsordulásával!

Az elmúlt 10 év az online kézzel fogható termék nélküli MLM-ek reneszánsza volt, de ahogy feltörtek úgy tűntek is el a süllyesztőben. Ma már csak egy komolyabb cégről tudok, aki ilyen online eszköztár alapú hálózatot épít, most még úgy tűnik stabilan és jó ajánlattal. Drukkolok nekik, nem örülök a többiek kudarcának sem. De világosan látszik, hogy bármennyire is akarják ezek az új MLM csodák leelőzni a régi nagyokat, azok ma is stabilan állnak és növekednek, míg a legjobban fizető, 100%-os visszaosztó, nem kell semmit eladni, nincs termék...stb új kezdeményezések valahogy csak nem tudják még az 5 évet se kihúzni az MLM palettán!

Most épp a Kairos nevű kétes hírű cégről terjed a pletyka, hogy már 6 hónapja nincs kifizetés. Pedig ember tömegek hitték el, hogy van egy cég ami azért fizet, hogy bekapcsoljuk a számítógépünket, és használhatják a tárhelyünket! Volt aki kész laptop parkot vásárolt, hogy termelje neki a pénzt a tárhelyét a cégnek adva. És persze nem hittek a figyelmeztetésnek, hogy ez kamu ukrán cég, és nagyobb eséllyel pilótajáték mint komoly MLM. Másik hasonló cég azt ígérte, hogy az embereknek azért fizet majd ha videókat néznek meg, vagy kattintanak oldalakra linkekre. Persze először meg kellett venni a jogot, hogy pénzt kereshessenek! Persze nem meglepetés, hogy csak nem jönnek a kifizetések, viszont a csalódott emberek videói igen!

Itt volt és van a Keresd magad degeszre lehetőség, ami 2 vezetővel indult, de mára már csak az egyikük viszi a kormánykereket. Már nem is tudom melyik MLM céggel indult a biznisz, hisz menet közben egy csomó MLM kihullott a mezőnyből, így mindig újabb és újabb degeszelő cég lépett be a régi helyébe. De valahogy nem látom a degeszre hízott pénztárcájú embereket, nem látom a nagy minősüléseket, színpadi elismeréseket, gazdag öltönyös jó megjelenésű meggazdagodott vezetőket. De persze biztos vannak:) Egyenlőre az új online automata meggazdagító rendszerükkel van tele a Facebook, rengetegen próbálják vele eladni a könnyű meggazdagodás lehetőségét.

De ugyanez vonatkozik a gyors meggazdagodást ígérő cégekre. Ezek közül is több volt és van ami a TOP MLM szintről eltűnt, vagy már visszaesőben van. Talán minden MLM-es emlékszik még a nagynevű XY cégre, ami úgy indult, hogy tele volt a Google adwords hirdetéseikkel, miszerint náluk már az első hónapokban milliomosok lettek egyesek. Persze azt nem mondták, hogy azért mert egy másik MLM cég csúcsvezetői jöttek át, létek be milliós csomagokkal és hozták a hálózatuk nagy részét. Fel kellett futtatni a céget és ahhoz kellettek az ilyen motiváló sikertörténetek. Ők voltak az orvos társadalom összefonódása az MLM szakmával nagynevű és hírű MLM hálózat. A bukást valami tőzsdei ügy tetézte be, de megelőzte már, hogy egy jóindulatú termék centrikus nem gyors meggazdagodás centrikus hölgy, hatóanyag szakértő meg nem találta a cég termékeinek amerikai forrását, és többé nem a hazai cég átcímkézett busás haszonnal növelt termékeit ajánlotta, hanem az amerikai cég termékeit sokkal olcsóbban. Ki is rúgták, de ez még csak a kezdet volt. Ma már nincs ez a cég, fő vezetői eltűntek, a vezetői meg más cégekhez igazoltak lettek ott top vezetők. Tehát megint azt látjuk nem az a fontos milyen a marketingterv, hol ígérnek a legtöbbet, hanem az, hogy milyen alapokon épül a cég, és van-e termék volumen, eladhatóak-e a termékek.

Ugyanilyen a történet az egyik nagy ganodermakávés céggel, akinek vezetői vezették az említett TOP kereső listát még 2 éve. Mikor bejöttek Magyarországra sorba megkeresték a DXN vezetőit is, azt firtatva, hogy mennyit keresünk? Mert náluk egy gyémánt 8 milliót keres! Marketingjük abból állt, hogy állandóan lefikázták a többi ganodermás céget, hogy azok nem organikusak és keveset fizetnek.
Érdekes módon 2015-2016-ban már egy csomó TOP vezető eljött a cégtől, nemzetközi szinten, de Magyarországon is, és egy másik feltörekvő pénzügyi befektetéses MLM cég csapatát erősítik már.
Ha valóban ott havi 8 milliót keres egy gyémánt, hát nagyon jót kellett ajánlania ennek a bitcoinos cégnek, hogy otthagyják a cégüket. Én inkább azt hallottam, hogy nagyon visszaesett a forgalom, mert drágák a termékeik, és még a gazdagabb Európában se veszik meg a kávéjukat, amit kétszer annyiért adnak, mint például a DXN, aki viszont a legrégebbi és legnagyobb ganodermakávés cég, és mindenki más belőlük vált ki.

A jutalék nagysága mellett, még nagyon fontos azt is megnézni, hogy mik a jutalékfelvétel feltételei!

Azoknál az MLM cégeknél, ahol a hónap utolsó 2 napján hatalmas sorok vannak a pénztárnál, vagy ha csak postán át szolgálnak ki, akkor ezeken a napokon van csúcsforgalom, bizony egyértelmű a tény, hogy az emberek nem azért vásárolnak, mert szükségük van a termékekre, hanem azért mert magasak a jutalékfelvétel feltételei, s ilyenkor áll össze, hogy kik vásároltak és mi jött össze az elvárt forgalomból! Ilyenkor jönnek a nagy telefonálgatások, a fogyasztók noszogatása, hogy ugye elfogyott már a fogkrémed, arckrémed, mosóporod, vitaminod, mert ideje lenne újra rendelned! Ilyenkor teszik be a hálózatépítők a nagy pénzeket, hogy teljesítsék a forgalmi elvárásokat a jutalék kifizetéshez!

És lehet, hogy nagy lesz a jutalék, de ha levonjuk a betett pénzt, a feleslegesen megvett termékek árát akkor ott vagyunk megint, hogy mégse fizetnek ők többet, csak úgy látszik!

Szóval, ha azt keressük, hogy melyik a legjobban fizető MLM cég, melyik a legjobb marketingterv, jutalékrendszer, nagyon sok szempontot figyelembe kell venni!

A DXN az elmúlt 8 éve alatt jól állta a sarat. Sok nagyágyú kritizálta, hogy itt keveset lehet keresni, meg lassan jön a pénz, miközben azért szépen fejlődik a hálózat egyre többen élnek meg már csak a DXN vállalkozásukat építve, miközben ezek a nagyágyuk sorba eltűntek a palettáról, van, akinek már a nevét is elfelejtették az emberek.

Nézzük a DXN jutalék rendszer néhány előnyét:

Nincsenek kötelezően preferált drága, félmilliós start csomagok. Akár ingyen is el lehet kezdeni, persze azoknak akik gyorsan sok pénzt akarnak, itt is van lehetőség Dinamikus indulásra, de a legnagyobb ilyen csomag se kerül többe mint kb 165000 Ft, és ennek is 150%-al növelt értékét virtuális számlára írják és későbbiekben le lehet vásárolni, tehát szinte ingyen van a csatlakozás, még ha ténylegesen pénzt is fektettünk be az egészségünkbe!

Mindkét súlyozás meg található. A hagyományos marketing terv a vezetőket jutalmazza, vagyis a nagy pénzek azoknál keletkeznek, akik már nagy hálózatot építettek fel, sok munkát tettek bele, sok vezetőt neveltek ki. Minél nagyobb forgalmat csinál valaki, minél magasabb szintre minősül, annál nagyobb visszatérítést jutalékot kap, és gyémánt minősülés után, már egyre több fajta és egyre nagyobb jutalék jutalmazza a befektetett munkát, és a tagok képzését!
Ugyanakkor van munkatársakra súlyozott része is, hisz mind a DSP mind a z IOC csomag a közvetlen beléptetőt, szponzort jutalmazza magas százalékkal, és ebben az esetben több jut a közvetlen szponzornak, mint a magas szintű, de távol levő nagy vezetőnek! A DSP esetén a közvetlen szponzor, aki beléptette kapja a DSP csomag SV értékének, vagyis szétosztható jutalék részének 65%-át, míg a következő 3 szint már csak 10 és 5 százalékot!

Nincsenek beépített kényszerek, vagyis olyan elvárások, amik miatt a tagoknak akkor is vásárolniuk kell, ha éppen nincs szükségük termékre. Nincs kötelező havi megrendelés, automatikusan a hitelkártyáról levonható havi ADP vagy más nevű kötelezettség. A konkurens cégnél például mindig előző hónapban meg kell venni ezt a kb 30 ezres rendelést, mert különben a következő hónapban bárki is lép be nem lesz utána jutalék! Vagyis ha jutalékot akarsz kapni a következő hónap után akkor be kell fizetned. Ez kizárja annak a lehetőségét, hogy csak akkor vásárolj, ha volt forgalmad, képződne jutalék! Megveszed a veszteségtől való félelem miatt, mert ki tudja nem-e következő hónapban lép be életed nagy gyémántja!
Nos, a DXN nem épít ilyen taktikákra.

Nincsenek extrém nagy forgalmi elvárások ahhoz, hogy jutalékot felvehess a forgalmad után!
Ha adott hónapban teljesítesz egy új üzleti szintet, akkor nem csak a következő hónap lesz úgy elszámolva, hanem már abban a hónapban a magasabb jutalékot kapod amikor teljesítettél, még ha az csak az utolsó napon is történt!
Más cégeknél csak akkor fizetnek ha dolgozol, aktív vagy, vagyis hozod a havi 3000 pont saját forgalmat, ami kb 650 ezer forint, vagy a 4 pontot, ami szintén hasonló összeg, és havi legalább egy 2 pontos belépőre épít, ami kb 300 ezres csomag.
A DXN-nél a legnagyobb akár több milliós jutalék felvételének is egyetlen feltétele, a 100 személyes pont kb 25000 Ft és 200 gyémántokon kívüli csapat pont, ami kb 50 ezer Ft. De ha valaki megveszi saját fogyasztásra ezt a 300 pontot kb 70 ezer Ft, akkor minden elvárás le van tudva. Mivel a termék paletta nagyon széles ezért ez általában alapból meg van a legtöbb komoly üzletépítőnél. Hisz ha lecseréli a kávéját, a kakaót, a teát, a vitaminjait, a fürdőszoba kellékeit, és a kozmetikumait a család részére már bőven túl is lépheti ezt az összeget.

Igaz, itt nincs külföldi bankkártyára utalás, /szürke és fekete külföldi jövedelmes, vagy bevallod, vagy nem módszer / helyben kell leszámlázni a jutalékot, az adótörvényeket betartva, de a jutalék eleinte levásárolható, és csak akkor kell céget vagy vállalkozást indítani, ha már megéri, van annyi biztos havi jutalék, ami leadózva is szép összeg!

Mindezeket összevetve, úgy gondolom a DXN jutalékrendszere állja a próbát és elmondható, hogy a legfontosabb rész stabil és biztos. Ez a bizonyos termékforgalom volumen, amire a jutalék kifizetés alapul! A DXN Bulgáriában és Olaszországban is 2016-ban építkezésbe kezdett, mert a megnövekedett igényeket, nagy forgalmat csak így tudja megfelelően ellátni! Tehát volumen az van. és akik létrehozzák ezt a volument, azoknak nem kell szégyenkezniük, stabil, magas és átlagon felüli a jövedelmük!

Ha érdekel a lehetőség és akár ingyen vagy valamilyen üzleti kezdőcsomaggal szeretnél elindulni a DXN üzletben, kockázatok és félelmek nélkül, profi támogatással, oktatással, ingyenes online eszközrendszerrel akkor keress meg feltétlenül, mert most szélesítem a hálózatom és keresem azokat az embereket, akiket segíthetnék abban, hogy ők is olyan sikereket érjenek el, mint én. Persze 7 év alatt értem ide, de úgy gondolom egy hagyományos alkalmazotti lét vagy egy hagyományos vállalkozás se adott volna ilyen sikert és jövedelmet hamarabb.

Ha nem gyorsan akarsz meggazdagodni, hanem nagyon, és rá tudsz szánni 4-5 évet, hogy nyugdíjba dolgozd magad akár fiatalon is, akkor itt a helyed várunk!

Regisztrálj a videó megnézése alapján!
Hirdetés
Ne amortizáld a hírnevedet! Nézd meg milyen "lehetőség" reklámozásába kezdesz!
Ismerj meg! Tarts velem! Ismerj meg! Tarts velem!
Gazdagodj okosan! Gazdagodj okosan!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - mlm,jutalékrendszer,legjobb,marketingterv,bináris rendszer,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-01-13 18:46:03
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü