Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kérdés valahogy így hangzik: Javára vált-e az MLM megítélésének a termékek helyett a meggazdagodás lehetőségének kihangsúlyozása? Hogyan őrizzük meg az MLM alapjait, törvényességét, jó hír - MLM magazin
részletek »

MLM vagy burkolt pilótajáték? - a határok egyre elmosódottabbak!?

MLM Magazin! Mit, miért, hogyan, merre? Kérdések amelyek a legtöbb emberben felmerülnek amikor eldönti, hogy hálózatépítéssel próbálkozik és MLM network marketing munkával épít magának passzív jövedelem termelő vállalkozást! Ebben próbálunk segíteni!
MLM magazin
Itt vagy: MLM magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
MLM vagy burkolt pilótajáték? - a határok egyre elmosódottabbak!?
MLM vagy burkolt pilótajáték? - a határok egyre elmosódottabbak!?
MLM = tényleg ilyen egyszerű?
A kérdés valahogy így hangzik: Javára vált-e az MLM megítélésének a termékek helyett a meggazdagodás lehetőségének kihangsúlyozása? Hogyan őrizzük meg az MLM alapjait, törvényességét, jó hírét és a valós termékekhez köthető marketing létjogosultságát, úgy hogy persze mindenki célja, hogy a lehető legtöbb pénzt hozza ki a maga számára ebből a vállalkozásformából!
Az 1960-70-as években mikor kialakult az MLM, a sok csatornás értékesítés akkor az egésznek az volt az értelme, hogy az elégedett fogyasztók tovább ajánlották a termékeket és így ment ez emberről emberre, mígnem nagy fogyasztói hálózatok alakultak ki, amikben a termékek áramlásán volt a fő hangsúly!
Nem tudom, hogy mikor és kik által jött be az MLM más értelmezése, de bejött és sokszor ma már a nagy vezetők azt mondják, hogy tök mindegy mi a termék, csak a marketingterv legyen a jó, és minél hamarabb, minél több pénzt lehessen vele keresni!

Az MLM többé nem arról szólt számukra, hogy mi a termék, mire jó a termék, és hogyan ajánljuk másoknak, hanem arról, mennyi pénzt lehet keresni, hogy lehet a legtöbb pénzt keresni, és kihozni a marketingtervből, hova és mennyi pénzt kell berakni a legnagyobb haszon érdekében! A honlapok, bemutatók fő eleme a dollárhegyek vizualizálása lett, s az MLM üzenete sokak számára már csak a legmenőbb kocsi, vagy egy szuper ház egy álom otthon bemutatása lett és a varázs szöveg - hogyan keress tonnányi pénzt? ! Az MLM céljává egyértelműen a gazdagság megszerzése vált, amihez a termék csak egy eszköz, a lényeg a kifizetési rendszerben van!

De mire is alapoz, hivatkozik ez a fajta megközelítési rendszer? Az egészséges életmód fontosságára, a termékek hasznos tulajdonságaira, a megelőzés vagy gyógyulás esélyeinek növelésére, esetleg a termékek összetételére?!
NEM! Ők nagyon jól tudják, hogy az embereket sajnos nem érdeklik az egészséggel kapcsolatos dolgok, sőt szinte mintha direkt élnének rosszul, játszadozva a halállal, az egészségüket támadásoknak veszélyeknek kitéve, közömbös és felelőtlen életmóddal!
Viszont a gazdagság, a vagyon, a luxuskörülmények sokkalta több embert vonzanak! Nem hiába van több milliárdos bevétele a Szerencsejáték Zrt-nek a meggazdagodni vágyó tömegek befizetéseiből!

A pszcihológusok, marketingesek régóta tudják, hogy az emberek 2 dolog miatt hajlandóak mozdulni, és kilépni a kényelmi zónájukból! Ez a nyereség iránti vágy és a veszteségtől való félelem! Ha ezt sikerül meglovagolni akkor már veszik is elő a pénztárcájukat, a hitelkártyát és fizetik be a drága kezdőcsomagokat, a legjobban fizető pozíciók megszerzésért! De a lényeg itt kezdődik! Ahhoz, hogy ne ússzon el a pénz, és tényleg megkapja a beígért kifizetéseket neki is be kell hozni a következő meggazdagodásra vágyó jelölteket akik szintén berakják a pénzhegyeket szintén a nagy hozam reményében!
És az egész marketingterv, üzleti toborzás erre épül. Felmutatni, hogy a mi vezetőink keresnek a legtöbbet az MLM világban, a csúcskeresők között hányan vannak a cégtől, és mutogatni a tábla méretű csekkeket, hogy ez és ez ennyit keresett! Azt persze el felejtik megemliteni, hogy ilyen pénzeket csupán a hálózat legfelső 1-2% - a keres, és közéjük bekerülni, felkerülni nem mindennapi embereknek elérhető feladat, lehetőség!
HirdetésNos ez az a pont amikor az ember már maga sem látja a határt, hogy MLM hálózatépítésről vagy burkolt pilótajátékról szól-e a dolog? Mert ilyenkor mindig felvetődik a kérdés, mi lesz azokkal akik később lépnek be, akik már nem tudnak tömegeket elhitetni, azzal, hogy rakjanak be mázsányi pénz, hogy tonnányi pénzt keressenek?! Másrészt az ilyen felállású üzletekben óriási a lemorzsolódás, így a gazdagság fenntartásához, mindig újabb és újabb balekokat kell találni, hisz a bevétel nem a stabil fogyasztói hálózatra épül, hanem az új nagy csomagos csatlakozókra! Akik viszont ha csalódnak és nem tudják tovább adni a pénzberakási stafétát, nem tudnak ugyanolyan meggyőzőek lenni mint a szponzoruk akkor könnyen bedobják a törülközőt és az első lesz amit abbahagynak, a cég termékeinek a vásárlása!

Ennek következtében állt elő a helyzet, hogy a legtöbb MLM cégnél az utolsó héten bonyolítják le a havi forgalom 70%-át, mivel a termékeket nem azért veszik a tagok mert mindennap használják, és szeretik hanem mert az mondjuk a kvalifikáció feltétele - egyszóval muszáj! Ilyenkor jönnek a sakkozások, és a nagy bevásárlások, hogy a pontok mindenhol meglegyenek!

Bizonyára te is összefutottál már olyan hirdetéssel a Google-ban, melyben gyors gazdagodást ígértek, bizonyítva azzal, hogy egyesek náluk már az első hónapban millió felett kerestek!
Ha feltételezzük a legjobbat és nem pénzmosásból vagy valami illegális dologból van a pénz, akkor egyértelmű, hogy jutalékot nem lehet másból kifizetni, mint bevételből, annak is csak a hasznából, a nyereségből! Nagy visszaosztáshoz, nagy forgalomnak is kell lenni! / Bár már ezt a problémát is megpróbálják egyes cégek kizárni azzal, hogy nincs is igazából kézzel fogható termék - aminek előállítási költsége lenne - hanem valami szolgáltatást, virtuális terméket, lehetőséget tesznek a helyébe, ezzel legalizálva a dolgot, mert ennek hiányában nyilvánvaló, hogy törvénybe ütköző pilótajáték - ponzi séma - gyanúja merülne fel! /

De ez már rég nem arról szól mint sejted, hogy hirtelen ennyi embernek az érdeklődését keltették fel a termékre és egy hónap alatt több milliós forgalmat generáltak, hanem többnyire 2 dologról:

1. Vagy arról van szó, hogy több százezres kezdőcsomagokkal indítottak el sok embert így volt mit szétosztani ! / Hozzátéve, hogy nagy valószínűséggel ezek az emberek nem friss tagok voltak, hanem egy másik MLM hálózatból áthozott struktúra!

2. Vagy mint a betiltott Sciennet esetében az ártatlan kis vásárlói hálózat - ami egy már bevált jó ötlet - egy csavarral máris befektetési központtá vált. Emberek tömegei rakták be a pénzüket a bankoknál nagyobb hozam reményében, s vásároltak jogokat, pozíciókat a rendszerben, s így sokan több milliót buktak a rendszer betiltásával! Láttunk egy DVD-t amin le lett vezetve, hogy lehet milliókat keresni a legokosabban helyezgetve a pénzünket!

És ez csak két kirívó eset a sok közül! Ma már nem ritka dolog, hogy az MLM cégek mellett kiépített képzési rendszerek nem titkolt célja az, hogy üzletileg a legtöbbet hozza ki a cég marketing tervéből! Ha rajtuk múlik, gyakran eltitkolják, hogy a cég részéről nincs semmi követelmény, gyakran 5-10 ezer forint regisztrációs díjjal már egyenlő jogú taggá lehet válni és lehet törzsvásárlói áron vásárolni mindenkinek! Ehelyett a prezentációkon úgy mutatják be a fantasztikus céget, hogy oda csak a több százezres kezdő csomag és a hasonlóan drága oktatási csomag megvásárlásával lehet csatlakozni! Persze ahhoz, hogy ezt letudják nyomni az emberek torkán már rég nem a termékek vannak a fókuszban, hanem a marketingterv! De ahhoz hogy az emberek a több százezres indulásra tudjanak jelentkezőket találni bizony komoly képzések kellenek, ahol az eladási, kérdezési, befolyásolási trükkök mellett olyan dolgokat is be kell vetni mint pld a tűzön járás ami által állítólag az emberek minden félelmüket le tudják győzni!

Természetesen, ha a jövedelmeket, a jutalék-kimutatásokat nézzük akkor az ilyen csoportok összetudnak minden hónapban hozni komoly bevételeket szerző embereket de, amiről persze nem beszélnek gyakran, hogy ez, a sok kudarcot való ember berakott pénzéből finanszírozódik! Elég csak felmenni internetes fórumokra ahol ezek a csalódott emberek kiáltanak kígyót, békát volt MLM cégükre! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ezek az emberek, akik belesültek az üzletbe, gyakran, szinte mindig abbahagyják a termékek fogyasztását, ha ez már nem üzleti érdekük!

Én személy szerint abban hiszek, hogy nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon! És ehhez olyan rendszer kell, ami másolható, amiben nincsenek beépített kényszerek, amit mindenki aki akar valamit az életével meg tud csinálni és ahol a terméktapasztalatokra épül az üzlet, s a termék élvezete viszi előre a dolgokat, így ha valakinek nem jön össze az üzlet akkor is meg marad hűséges fogyasztónak! A lényeg, hogy érezd jól magad az üzletben! Ezzel függ össze, hogy a termékek ne legyenek túlárazva, csak hogy az üzletépítők még többet kereshessenek, hanem legyenek olyan árban, ami mindenki számára elérhető, s így akkor is megvegye, megvehesse a termékekeket, ha nem fűzödik hozzá anyagi érdeke!

Nagy Gábor
http://pluszpenzforras.info
Eric Worre - Új trendek a network marketingben
Érdemes meghallgatni, ez alapján is írtam amit írtam. Lehet, hogy én még nem vagyok hiteles, de Eric gondolom sokak számára elfogadott MLM vezető, tanító!
Nem ezt ígérjük! Nem ezt ígérjük!
pluszpenzforras.info
Nem ezt ígérjük! Nem ezt ígérjük!
pluszpenzforras.info
Nem is ilyen egyszerű! Nem is ilyen egyszerű!
pluszpenzforras.info
Nem is így! Nem is így!
pluszpenzforras.info
pluszpenzforras.info pluszpenzforras.info
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - MLM,milliomos,hálózat építés,online marketing,Titok,pénz,gazdagság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-02-19 07:58:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü